69486411_m_

Waarom Tamanu Olie effectief is

Waarom werkt Tamanu Olie wel ?
U zou het zelf moeten proberen. De olie is zeer gewaardeerd door velen met huidproblemen als acne, eczeem, droge huid, vettige huid.
De olie is van oudsher een natuurlijke ontstekingsremmer, de calophyllic zuur helpt om de huid te verbeteren. Pijn in de heupen, onderrug, keelpijn-niet innemen bij keelpijn maar op de nek strijken.
Tamanu bezit het vermogen om de vorming van nieuw weefsel te bevorderen.

Naast de bovengenoemde voordelen, is tamanu gebruikt als een natuurlijk antibioticum. In 1953, Professor Ledener isoleerde iets genaamd lacton uit de olie van Tamanu.
Dit is de bron van deze natuurlijke antibiotica.

Een ander onderdeel in de olie van Tamanu is Calophyllic Acid. Dit zuur wordt van gezegd dat dit de eigenschap is om littekens te genezen. In enkele onderzoeken zijn er significante wond genezing waargenomen.
De Calophyllic Acid helpt bij het herstellen van de huid. Pijn in de heupen, billen, onderrug, dijen en aangrenzende delen wordt aangeduid als ischias.
Deze pijn of ongemakken zouden een positief effect hebben bij het toepassen van pure Tamanu Olie op deze plekken. 

Aangezien Tamanu Olie eeuwenlang wordt toegepast door Melanesiërs bij UV bescherming of zonnebrand wordt deze olie van oudsher ook toegepast bij het genezen van postoperatieve wonden. Het gebruik van Tamanu Olie ondersteunt bij het genezingsproces na dit soort ingrepen.

Andere toepassingen van de olie onder meer worden gebruikt als een natuurlijke ontstekingsremmer indien op de huid wordt toegepast. Door de pijnstillende eigenschappen wordt de pijn snel verlicht. Bij een hond, kat, paard met een getrokken spier is Tamanu Olie effectief. Zelfde geld bij verstuikingen, blauwe plekken.


Tamanu littekenvorming

Cicatrisation is de vorming van nieuw weefsel om het genezingsproces te versnellen.
Tamanu Olie™ bevordert de bescherming van weefsel en dit is deels de reden waarom wonden sneller genezen.
Doordat Tamanu Olie™ de groei van huidcellen beschermt heeft de olie het vermogen om littekens te verminderen.

De olie kan alle 3 lagen van de huid binnendringen, dit binnendringen vermogen verklaart een deel van het regeneratieve, herstructurering en hydraterende werking. 

De vermindering van littekens met Tamanu Olie™ is onderzocht en gepubliceerd in het International Journal of Cosmetic Science.
In dit onderzoek waren proefpersonen betrokken die zichtbare littekens hadden van minstens 12 maanden oud.
Pure Tamanu olie werd iedere dag voor een periode van 9 weken op de huid gebracht.

Er was een significante verbetering in het uiterlijk van de littekens na 6 weken.

Tamanu Voor Littekens

In een evaluatie van de behandeling van oude littekens, werd Tamanu Olie aangetoond dat het uiterlijk van littekens van zowel kwalitatieve (Mean Visual score) en kwantitatieve (reduction in scar length and width) verbetert. [Zie Dweck en Meadows, Personal Care, januari 2003]

Anti-inflamatory

anti-inflammatoire preparaten zijn middelen die de effecten van een ontsteking doen verminderen. In Tamanu Olie is deze activiteit waargenomen en  veroorzaakt door de 4 phenylcoumarin calophyllolide en een groep xanthonen in de olie - deze omvatten dehydrocycloguanandin, calophyllin-B, jacareubin, mesuazanthone-A, B-mesuazanthone euxanthone. Alle xanthonen in tamanu tonen anti-inflamatory activiteit, welke huiduitslag verlagen, maar ook zweren, zwellingen, schaafwonden.

Anti-bacteriële en anti-schimmel

Tamanu toont significante antimicrobiële activiteiten, zoals aangetoond in antibacteriële en schimmelwerende testen. Deze olie bevat een aantal krachtige bactericide / fungicide middelen, die werkzaam zijn tegen verschillende menselijke en dierlijke ziekteverwekkers.
Deze antimicrobiële fytochemische middelen omvatten; friedelin, canophyllol, canophyllic zuur en inophynone.

Antioxidant

Xanthonen en coumarines in Tamanu Olie laten antioxiderende eigenschappen zien, in het bijzonder het remmen van lipideperoxidatie =Lipideperoxidatie is aantasting van vetweefsel door vrije radicalen waardoor allerlei ontstekingen kunnen ontstaan. Lipidenperoxidatie kan celmembranen aantasten waardoor uiteindelijk celmutatie kan ontstaan en de lichaamscel wordt omgevormd in een kankercel. 
Tamanu bezit ook een unieke vetzuur, Calophyllic Acid. Calophyllid is een component welke primair verantwoordelijk zou zijn voor de regeneratie van nieuwe huid weefsel, hoewel wetenschappers dit niet zeker weten . Enkele andere componenten zijn lacton (antibiotica), Calophyllolide en Courmarins (zowel anti-inflamatory middelen).

 

Hieronder zijn slechts enkele van de vele en verbazingwekkende voordelen van Tamanu Olie welke door locale bevolking eeuwenlang al toegepast worden.

• Acne, acne littekens, puistjes.
• Zweren, zweren, schaafwonden, pijnlijke plekken en snijwonden.
• Huid vlekken en huiduitslag.
• Ringworm
• Algemene Jeuk.
• Brandwond, insectenbeten, instectensteken.
• zweetvoeten / lichaamsgeur.
• Wintertenen, anale kloven.
• Geïnfecteerde wonden, algemene zwelling.
• Schaafwonden.
• Lick granulomen (bij honden). Ook wel bekend als acral lick dermatitis, is een huidaandoening bij honden.
   Het resulteert typisch behoefte van de hond op het onderste gedeelte van één van zijn benen te likken.
• Teennagel schimmel
• Blauwe plekken (vooral bij ouderen)
• Overmatig krabben
• Huid uitbarstingen
• Huid ontstekingen
• Eczeem en dermatitis.
• Huiduitslag - waaronder luieruitslag.
• Vaginitis.
• Huidirritaties veroorzaakt door allergieën
• Ouderdomsvlekken.
• Zonnebrand
• Post-chirurgische wonden

Deze informatie is niet geëvalueerd door de Food and Drug Administration. Deze informatie is niet bedoeld voor diagnose, behandeling, genezing of voorkoming van ziekten.

Sample offer

Tamanu Olie 15ml

Special %

Tamanu Olie 50ml

Special %

Tamanu Olie 100ml

Special %

Tamanu Olie 1000ml

Special %

Pure Kokos Olie